Kategorier /Guider/FAQ / E-möte / Zoom / Närvara i Zoom-möte / Att vara utomstående gäst i ett Zoom-möte

Att vara utomstående gäst i ett Zoom-möte

Om man vill gå med i ett zoom-möte och inte är personal eller student på Linnéuniversitetet så går det alldeles utmärkt. Gäster måste inte ha ett konto utan kan gå med i mötet med video och ljud på samma sätt som en vanlig användare.

När man klickar på en länk till en mötesinbjudan så kommer man direkt till startsidan för mötet. Där uppmanas man av följande meddelande:

I normalfallet startar automatiskt nedladdning av programmet Zoom (rekommenderas att använda) och börjar installeras. Om det inte gör det kan du klicka på länken "Download & run Zoom" så hämtas programmet. Följ installationsbeskrivningarna.

Efter att du har installerat programmet så kan du klicka på länken "Then click here to join the meeting". Då får du upp följande fråga:

Klicka på Tillåt och sen är du inne i mötet.

Här kan du läsa mer om vad du kan göra i ett möte: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/200941109-Attendee-Controls-in-a-Meeting

Vara med i möte via webbläsare

Du kan, om du vill, låta bli att installera programmet på din dator och ändå vara med. Tänk bara på att du då inte kan använda din webbkamera i möten via webbläsaren. Däremot så kan du se och höra andra deltagare.

Klicka nu i stället på länken join from your browser

Börja med att fylla i ditt namn och klicka sedan på Join.

Om värden har mötet öppet så kommer du direkt in, men annars får du vänta på att bli insläppt till mötet.

Så här ser mötet ut via webbläsaren:

Du kan välja att ansluta ditt mikrofonljud via en telefon (ringa in till mötet) eller via datorns ljud. Klicka på knappen "Join Audio by Computer" för att koppla in ditt headset.

Läs mer på Zooms egna supportsidor: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/214629443