Kategorier /Guider/FAQ / Utskrift, kopiering & skanning / Kom igång med utskrift och kopiering (Student)

Kom igång med utskrift och kopiering (Student)

Linnéuniversitetet använder betalsystemet Pcounter EasyPay  för utskrifter och kopiering på universitetets skrivare. Pengarna du sätter in kopplas till ditt studentkonto.

1. Gå till https://lnu.pcountereasypay.com.
    OBS! Om du upplever att det tar lång tid att logga in, försök igen om en stund.

2. Ange användarnamn och lösenord till ditt studentkonto (t ex ab223cd) i fälten Användarnamn och Lösenord.
    Klicka på Logga In.

3. När du är inloggad ser du hur mycket du har på ditt konto, ”Ditt  nuvarande saldo är…”. För att fylla på ditt konto med pengar klickar du på Betala in pengar.

4. I fältet Epost anger du den e-postadress som är kopplad till ditt studentkonto (om den inte redan är förvald) . Det är till denna e-postadress som du får Pcounter-kvittot på din insättning.

Välj något av de valbara beloppen i rullisten Belopp, beroende av hur mycket du vill fylla på ditt konto med. Du kan välja mellan beloppen 10, 20, 40, 80, 100, 150 eller 200 kr.

Klicka på Nästa.

5. Kontrollera så att summan är korrekt och klicka på Godkänn licensvillkoren.

Klicka på Genomför betalningen.

6. Ange en valfri e-postadress i fältet E-postadress dit du vill få kvittot från DIBS på utförd betalning.

Ange postnummer till din folkbokföringsadress i fältet Postnummer.

Ange ditt mobilnummer vid Mobilnummer. Om du har annat Prefix än +46, ange då istället nio stycken ettor (111111111).
    (Kombinationen av dessa två fält används av DIBS för att verifiera dig som användare.)

7. Klicka på Skippa vid Personnummer.

8. Fyll i dina uppgifter under För- och Efternamn, Adress och Stad.

Fyll i samtliga uppgifter för ditt kredit- eller betalkort under Nytt kort.

Klicka på Betala XX kr.