Kategorier /Guider/FAQ / E-möte / Zoom / Använda Zoom / Synka möten mellan Zoom och Outlook/Google Calendar

Synka möten mellan Zoom och Outlook/Google Calendar

Den här artikeln riktar sig till både Studenter och Personal (Zoom fungerar likadant för båda grupperna) om inget annat sägs i texten.

I Zoom-appen så finns det en knapp som heter "Meetings". Här listas de möten som du bokat via Zoom-appen men du kan även se möten som du skapat via Outlook (eller via Google Calendar om du är student) och få en tätare integration mellan din kalender och Zoom.

För att åstadkomma detta behöver du lägga till en kalenderintegration med vår Exchange-server (eller Google Calendar om du är student).

Gå till https://lnu-se.zoom.us och klicka på knappen "Sign in".

Klicka på "Profile" i vänsterkolumnen.

Bläddra ner på sidan till Calendar and Contact Integration och aktivera integrationen genom att klicka på knappen Connect to Calendar and Contact Service.

Nu skiljer det sig åt om du är personal eller student.

Personal:

1. Klicka på Exchange:
  2. Se till så rutorna med Allow är ikryssade
  3. Klicka på Next

Fyll i formuläret enligt bilden:

• Exchange login username or UPN: ditt användarnamn följt av @lnu.se (till exempel: abcdef@lnu.se)
  • Exchange login password: ditt vanliga lösenord för Lnu.
  • EWS URL: https://webmail.lnu.se/EWS/Exchange.asmx

Avsluta med att klicka på Authorize

Studenter:

1. Klicka på Google.
  2. Se till så båda "Allow"-rutorna är ikryssade
  3. Klicka på Next:

Välj ditt studentkonto (du kanske har ett privat konto också, det ska du alltså INTE välja!)

Du kanske ska verifiera att det är rätt konto. Klicka då på fortsätt:

I nästa ruta ska du Tillåta att Zoom hämtar data från ditt Google-konto.

I fortsättningen syns dina inbokade Zoom-möten som du gjort via Outlooks Zoom plugin eller via Googles Zoom-plugin i Outlook respektive Google Kalender. OBS: Det måste finnas en länk till zoom-mötet i kalenderhändelsen för att det ska fungera.

OBS: Du kan behöva starta om Zoom-appen för att integrationen ska börja visas.