Trådlöst nätverk (Wi-Fi) - FAQ

Vilket trådlöst nätverk ska jag välja att ansluta till?

eduroam - Om du är student, personal eller har ett Externkonto på Linnéuniversitetet

eduoram är ett trådlöst nätverk för studenter, personal och för externa personer som har ett Externkonto.

Ansluta till eduroam:

1. Välj eduroam i listan med trådlösa nätverk på din dator, mobil eller surfplatta.

2. Logga in med ditt användarnamn följt av @lnu.se (till exempel aa222bb@lnu.se) och lösenordet till ditt Lnu-konto.
    OBS! (inte @student.lnu.se).

LNU-Guest - Om du gästar Linnéuniversitetet

LNU-Guest är ett trådlöst nätverk för Linnéuniversitetets gäster och besökande

Ansluta till LNU-Guest:

1. Välj LNU-Guest i listan med trådlösa nätverk på din dator, mobil eller surfplatta.

2. Öppna en webbläsare.

3. Ange en privat e-postadress. Du behöver logga in varje gång du ansluter till nätverket.

Jag kan inte ansluta till eduroam?

Kommer du ihåg att du ange @lnu.se efter användarnamnet, till exempel aa222bb@lnu.se (inte @student.lnu.se)?

Om det ändå inte fungerar kan du behöva hämta inställningarna för eduroam på https://cat.eduroam.org.
Hämta inställningar för eduroam till din mobila enhet.

Har du en Android mobil enhet (t ex Samsung)?

Då behöver du välja MSCAHPV2 under "Fas 2-autentisering" när du ska ansluta.
OBS! Du ska inte skriva något under "Anonym identitet".

Har du en Chromebook?

Anslut till eduroam på Chromebook

Hämta inställningar för eduroam

Hämta inställningar för eduroam till din mobila enhet.

Det kommer inte upp någon inloggningsruta för eduroam?

Så här gör du om du inte får upp en inloggningsruta för eduroam:

1. Glöm/ta bort eduroam på den mobila enheten.
    Hur man ”glömmer/tar bort” ett nätverk varierar beroende på vilken enhet det gäller; iPhone, Samsung, Windows-dator etc. Sök på internet för hur man gör detta på din enhet.

2. Anslut till eduroam och logga in (användarnamn@lnu.se).

Vilka inställningar är det för att manuellt konfigurera eduroam?

Manuella inställningar för eduroam

Jag använder redan eduroam från en annan organisation, hur loggar jag in?

Om du kommer från ett annat universitet eller en annan organisation som är ansluten till eduroam-samarbetet kan du ansluta till eduroam när du befinner dig på Linnéuniversitetet. Du använder då de inställningar och inloggningsuppgifter som din organisation tillhandahåller

Vad är eduroam?

Eduroam är ett samarbete mellan högskolor och universitet världen över för att underlätta nyttjandet av varandras trådlösa nätverk.

Läs mer om eduroam på sunet.se/eduroam.

På vilka fler platser kan jag ansluta till eduroam?

På eduroams egna webbsida kan du hitta information om var i världen du kan ansluta till och surfa via eduroam.

Information om var du kan surfa med eduroam (eng).