Se maskinöversättning på 

Använd registrering för ditt zoom-möte

För att ytterligare öka säkerheten vid publika möten, och få tillgång till besökarnas e-postadresser, så kan du med fördel använda dig av registrering.

Du publicerar då en länk till själva registreringssidan och dina deltagare fyller i de detaljer du begär av dem. När de registrerat sig får de en länk till själva mötet, inklusive lösenkoden för mötet om du använder det.

Du som värd har full koll på hur många och vilka som registrerat sig och kan samla in information i förväg genom att ställa frågor i samband med registreringen. Både du och deltagarna kan avregistrera deltagandet.

Se en film

I filmen tas allt på denna sida upp:

Så här skapar du registrering

För att skapa ett nytt schemalagt möte med registrering så måste du utgå från webbsidan istället för via Outlook eller Zoom-appen.

Gå till https://lnu-se.zoom.us och klicka på "Sign in". Logga in med din vanliga LNU-inloggning.

Klicka sedan på "Meetings" till vänster och sedan på "Schedule a meeting":


Gör dina inställningar för mötet på vanligt sätt och med den säkerhet du vill ha. Vi rekommenderar starkt att använda lösenkodsskydd (Passcode) och vid offentliga möten även "Waiting room" för ökad säkerhet. 

Se även till att aktivera övrigt skydd och lär dig vad du kan göra för att säkerställa att inga oönskade individer stör ditt möte. Läs gärna artikeln om säkra möten först!


För att kräva registrering kryssar du bara i en ruta i inställningarna för mötet: Registration -> Required:

När du är klar med inställningarna för mötet så sparar du det längst ned på sidan.

När mötet väl är skapat så ser du nu en länk till registreringssidan på mötets sida:

Det är alltså själva registreringslänken du ska sprida vidare till dina deltagare och inte länken till själva mötet. Kopiera länken och publicera den där du vill sprida den (i ett e-brev, på en kurssida eller på en webbsida).

Om du bläddrar ner till slutet av sidan för ditt möte så ser du också följande:

Det här är sammanställningen av din registrering. Härifrån kan du se hur många som registrerat sig (Registrants: 0) och kan se alla genom att klicka på View. Du har också standardinställningar för registreringen (Registration options) och kan ändra dem via Edit (vi återkommer till det).

I princip är du nu klar. Om du är nöjd med det här förfarandet så kommer dina deltagare att mötas av en generisk registreringssida där de ska fylla i sitt namn och e-post för att registrera sig.

Men...du kan göra mycket mer av registreringen om du vill.

Anpassa din registreringssida

Det finns flera inställningar du kan göra för att skräddarsy registreringsupplevelsen för dina deltagare.

Ändra "Registration"

Klicka på Edit till höger om "Registration Options":

  1. Som standard godkänns registreringen automatiskt men du kan ändra det till "Manually Approve". Då måste du gå in på sidan och godkänna deltagare. Observera att i såfall är det bra att även använda nästa inställning, "Notification".
  2. Om du vill kan du få ett e-brev varje gång någon registrerar sig. Kryssa i så fall i rutan.
  3. Här styr du om deltagarna kan ansluta från flera olika enheter samt om din registrering ska ha delningsfunktion via sociala medier. Då kan du potentiellt nå en större publik, men tappar också "kontrollen" över hur länken sprids. Bocka av "Show social share buttons" om du inte vill att de ska kunna sprida vidare via sociala medier. Deltagarna kan förstås fortfarande dela länken manuellt, men du uppmanar i alla fall inte till det.

Ändra vilka frågor som ska besvaras vid registrering

Klicka på fliken "Questions" för att se en lista över standardfrågor. Bocka i de du vill att deltagarna ska besvara och markera vilka som eventuellt ska vara obligatoriska att besvara:

Skapa egna frågor

Du kan även skapa egna frågor som deltagarna ska besvara vid registrering. Klicka på fliken "Custom Questions":

Här skapar jag till exempel en fråga om vilken bok de vill ta upp på litteraturseminariet. Klicka på "Create" och sedan "Save all". Du kan skapa flera frågor om du vill.

Ändra bekräftelsebrevet

Gå tillbaka till webbsidan och klicka nu på Email Settings:

  1. Om du vill att någon annan än du ska besvara frågor om evenemanget så kan du ändra kontaktperson här. Klicka på "Edit".
  2. Här kan du testskicka ett bekräftelsebrev till dig själv (Send me a preview email), välja språk (finns tyvärr inte svenska) samt göra mindre ändringar i texten via Edit.

Det du kan ändra är titeln samt lägga till ett textblock i början och slutet av brevet:

Observera att du inte bör rensa bort [Meeting Topic] från brevets titel. Det är en s.k. placeholder och ersätts av den faktiska titeln på ditt möte. Så om du ändrar titeln på mötet så uppdateras detta automatiskt även i brevmallen.

Lägg till banner och logga 

Du kan ha en bredsmal bild överst på registreringssidan, en så kallad "banner" och även en logga (eller någon annan mindre bild). Utgå från mötets webbsida igen och klicka på fliken "Branding":

  1. Klicka på Upload för att välja en bild på din dator att ha överst. Observera kraven på bildstorlek.
  2. Klicka på Upload för att även ladda upp en logga om du vill.

Så här ser det ut sedan. Observera att du även bör klicka på "Description" och fylla i en beskrivning av bilderna för ökad tillgänglighet:


Den färdiga registreringssidan

Så här blev till slut min registreringssida:

När deltagaren fyllt i allt och skickat in så kommer hen till en bekräftelsesida samt får ett e-brev:

Administrera deltagarna

På webbsidan för mötet, klicka på "View" vid Manage Attendees så ser du en lista över de som registrerat sig.


Härifrån kan du avbryta någons registrering (markera personen och sedan Cancel Registration) och även skicka dem bekräftelsemailet på nytt om de tappat bort det.

Klicka på ett namn för att se vad den personen fyllt i:

Exportera registreringslista

Lite ologiskt så hittar du inte exporten av listan över registrerade deltagare här, utan i stället så går du till fliken "Reports" i vänsterkolumnen på lnu-se.zoom.us. Klicka sedan på Meeting:


Välj tidsspannet fram tills dess ditt möte är i framtiden och klicka på "Search". 

Markera ditt möte och klicka på "Generate":

Välj vad du vill ha med och klicka på "Continue":

När filen har behandlats klar klickar du på "Download":

Du får hem en CSV-fil till din dator. Den kan du sedan importera till Excel.

723Visningar
1
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?