Se maskinöversättning på 

Avveckling av Skype för företag (Personal) - FAQ

Varför avvecklas Skype för företag?

Microsoft har meddelat att de planerar att avveckla Skype för företag den 31 juli 2021 och ersätta den med Microsoft Teams.

Hur påverkar avvecklingen mig?

På Linnéuniversitetet kommer Skype för företag att avvecklas den 31 maj 2021. Det betyder att efter den 31 maj kommer du inte längre kunna använda Skype för företag. Skype för företag kommer så småningom att avinstalleras från din personaldator

Vad ska jag använda istället för Skype för företag?

Vid Lnu erbjuds Zoom för e-möten och Teams för projekt/samarbetsyta. Båda applikationerna ger möjlighet till chatt och online-möten med eller utan video.

Zoom är den rekommenderade klienten för e-möten vid Lnu.

Teams är en applikation i Microsoft 365 (Office 365) som används av många externa organisationer. Microsoft Teams ersätter Skype för företag.

Läs mer om Zoom i Serviceportalen

Läs mer om Teams i Serviceportalen

Hur behöver jag förbereda mig inför avvecklingen?

Följande bör du tänka på inför att vi på Lnu avvecklar Skype för företag den 31 maj 2021:

 • Om du inte redan har Teams behöver du i god tid installera Teams/Microsoft 365 (Office 365).
  Installera Microsoft Teams
  Installera Office 365
 • Installera Zoom om det inte redan finns installerat på din personaldator.
  Installera Zoom
 • Om du använder Skype för företag behöver du, tillsammans med dina kontakter, komma överens om hur er kommunikation ska ske i framtiden.
 • Om du har bokat möten som ligger från den 31/5 2021 och framåt behöver dessa göras om som nya bokningar i Zoom eller Teams före den 31/5 2021. Inga möten med Skype för företag kommer att fungera efter den 31/5 2021.
 • Ska du boka ett möte som ligger efter den 31/5 2021 använder du Zoom eller Teams istället för Skype för företag när du bokar ditt möte. Det kommer inte vara möjligt att flytta Skype för företags möten till Teams eller Zoom.
 • Om du blivit inbjuden till ett möte i Skype för företag efter den 31/5 2021 från en extern kontakt kan du ansluta som gäst via webbgränssnittet.

Vad händer med mina kontakter i Skype för företag?

Dina kontakter från Skype för företag följer med till Teams. Du hittar dem genom att klicka på Chatt i vänstermenyn, klicka sedan på pilen jämte Chatt högst upp till vänster och välj Kontakter. Där finns bland annat dina kontakter från Skype för företag.

För att säkerställa att dina kontakter  följer med över från Skype för business till Teams bör du logga in på Teams innan den 31 maj 2021.

Var hittar jag min chatthistorik (konversationshistorik)?

Din konversationshistorik hittar du i Outlook i menyn till vänster. Word import image

Mer information på Microsofts sidor

Växla till Teams från Skype för företag

500Visningar
1
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?