Kategorier /Guider/FAQ / Konto / Hämta ut ett studentkonto (Student)

Hämta ut ett studentkonto (Student)

Se vilket datum du tidigast kan hämta ut ditt konto

OBS! Vid hög belastning kan det ta lite längre tid (upp till 2 dagar) innan du kan använda ditt studentkonto (användarnamn och lösenord) för första gången. Om du får ett felmeddelande när du loggar in, försök igen lite senare.

1. Gå till accountcheckout.lnu.se och välj språk.

2. Ange hur du vill logga in och klicka på Nästa.

OBS! Om du får ett felmeddelande när du loggar in här är det troligt att din antagning ännu inte överförts till Ladok. Klicka på länken ovan för att se vilket datum du tidigast kan hämta ut ditt konto.

Om du har valt "Logga in med ditt Antagning.se konto":

Ange personnummer och lösenordet till Antagning.se och klicka på Logga in.

Har du redan ett konto vid Linnéuniversitetet kan du logga in med det kontot här.

Om du har valt "Logga in med den engångskod som du har fått av oss":

Ange personnummer och den Engångskod du har fått från Linnéuniversitetet och klicka på Nästa.

Om du har valt "Logga in med eduID-konto":

Ange e-postadress och lösenord till ditt eduID-konto.

eduID login sida

3. Under "Välj tjänst" klickar du på Nästa.

4. Läs igenom användaravtalet och klicka på "Jag godkänner" längst ner på sidan.

5. Nu ser du dina kontouppgifter för Linnéuniversitetet; användarnamn, lösenord och e-postadress

Nu kan det ta upp till 6 timmar innan du kan logga in med kontot första gången. Testa genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord på lnu.se/student. Om det inte fungerar, försök igen lite senare.