Kategorier /Guider/FAQ / Konto / Hämta ut ett studentkonto (Student)

Hämta ut ett studentkonto (Student)

Detta är en guide för hur du hämtar ut ditt studentkonto. En snabbguide och en utförligare guide med bilder.

Se vilket datum du tidigast kan hämta ut ditt konto

Snabbguide utan bilder (3 steg):

OBS! Om du får ett felmeddelande när du loggar in på kontoportalen är det troligt att din antagning ännu inte överförts till Ladok. Klicka på länken ovan för att se vilket datum du tidigast kan hämta ut ditt konto.

1. Gå till accounthcheckout.lnu.se och välj metod för att verifiera din identitet.
  2. Följ instruktionerna tills du har fått dina kontouppgifter (ett användarnamn och lösenord).
  3. Logga in med dina kontouppgifter på lnu.se/student. Fungerar inte inloggningen så behöver du vänta några timmar och sedan prova igen.

Nu kan det ta upp till 6 timmar innan du kan logga in med kontot första gången.

Testa genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord på lnu.se/student. Om det inte fungerar, försök igen lite senare.

Guide med bilder:

1. Gå till accountcheckout.lnu.se.

2. Välj hur du vill logga in/verifiera dig och klicka på Nästa.

Alternativet "Logga in med ditt Antagning.se konto":

• Ange personnummer och lösenordet till Antagning.se och klicka på Logga in.
  • Har du redan ett konto vid Linnéuniversitetet kan du logga in med det kontot här.

Alternativet "Logga in med en engångskod":
Ange ditt personnummer och engångskoden du har fått från Linnéuniversitetet och klicka på Nästa.

Alternativet "Logga in med eduID-konto"
Ange e-postadress och lösenord till ditt eduID-konto.

eduID login sida

3. Klicka på Nästa.

4. Läs igenom användaravtalet och klicka på "Jag godkänner" längst ner på sidan.

5. Nu ser du dina kontouppgifter; användarnamn, lösenord, e-postadress samt användarnamnet för Wi-Fi.

Nu kan det ta upp till 6 timmar innan du kan logga in med kontot första gången.