Skriva ut via webbläsaren - webprint.lnu.se

Denna guide beskriver hur du använder Webprint för att skriva ut på valfri skrivare på Linnéuniversitetet via en webbläsare.

Logga in

Öppna sidan https://webprint.lnu.se och logga in med ditt konto för Linnéuniversitetet.

Observera!
Student - För att komma åt webprint.lnu.se behöver du vara på Lnu och ansluten till universitetets trådlösa nätverk Eduroam (inte LNU-Guest).

Anställd - Om du är på Lnu behöver du vara ansluten till universitetets fasta nät eller det trådlösa nätverket  Eduroam (inte LNU-Guest) för att komma åt webprint.lnu.se. För att komma åt webprint.lnu.se utanför Lnu behöver du ansluta via VPN-klienten.

Skriva ut

Under fliken Webbutskrift laddar du upp ditt dokument du önskar skriva ut, eller skriver in en webbadress för utskrift.

Word import image

För att skriva ut gör du följande:

1. Klicka Browse och sök fram ditt dokument eller skriv in en webbadress under Ange Webbadress För Utskrift.

2. Klicka på Nästa.

3. Efter en kort bearbetning visas de skrivare du kan välja för din utskrift. Det är samma skrivare men du gör ditt val beroende av om du önskar skriva ut i svartvitt eller i färg.

Observera! Om du har valt favorit-skrivare under fliken "Mina skrivare" visas bara denna.

4. Innan du väljer att skriva ut kan du välja avancerade utskriftsalternativ genom att kryssa i Avancerat efter respektive skrivare.
    Word import image

Antal kopior = Hur många exemplar av ditt dokument du önskar skriva ut.
    Sidutskrift = Dokumentets totala antal sidor, välj annat om du önskar skriva ut enstaka sidor i ditt dokument.
    Inget = Enkelsidig utskrift.
    Stående A4 (vanligast) = Dubbelsidig utskrift, långsida.
    Liggande = Dubbelsidig utskrift, kortsida.
    Skriv ut svart/vitt även om dokumentet innehåller färg = När denna är ikryssad blir utskriften svart/vit. Om färg utskrift önskas bockar du ur denna ruta.

5. När du gjort dina val klickar du på LNU Black/white eller LNU colour beroende av om du önskar svartvit eller färg utskrift.
    Word import image
  6. Du kan nu skriva ut ditt dokument på vald skrivare.
    Word import image

Se status och historik för mina utskrifter

Under fliken Mina utskrifter kan du se status och historik på dina utskrifter. Här är det även möjligt att ladda upp dokument för utskrift enligt instruktionerna ovan.