Skriva ut via webbläsaren - webprint.lnu.se

Denna guide beskriver hur du använder Webprint för att skriva ut på valfri skrivare på Linnéuniversitetet via din webbläsare, utan att behöva installera skrivaren på din dator.

Logga in

Öppna sidan https://webprint.lnu.se och logga in med ditt konto på Linnéuniversitetet.

Word import image

Under fliken Mina Skrivare finns möjlighet att markera enstaka skrivare som favoriter och även att namnge dem efter eget önskemål.

OBS! Vår rekommendation är att inte välja någon skrivare här, utan istället välja en i samband med att du skriver ut.

Webbutskrift, skriva ut

Under fliken Webbutskrift laddar du upp ditt dokument du önskar skriva ut eller skriver in en webbadress för utskrift.

Word import image

För att skriva ut gör du följande:

1. Klicka Browse och sök fram ditt dokument eller skriv in en webbadress.

2. Klicka på Nästa.

3. Efter en liten tids bearbetning visas skrivare du kan välja för din utskrift. Är samma skrivare men du gör ditt val beroende av om du önskar skriva ut i svartvit eller färg.

Att tänka på, om du valt favorit-skrivare under fliken "Mina skrivare", enligt informationen ovan, visas bara den/dessa.

4. Innan du väljer att skriva ut kan du välja avancerade utskriftsalternativ genom att kryssa i Avancerat efter respektive skrivare.
    Word import image

Antal kopior = Hur många exemplar av ditt dokument du önskar skriva ut.
    Sidutskrift = Dokumentets totala antal sidor, välj annat om du önskar skriva ut enstaka sidor i ditt dokument.
    Inget = Enkelsidig utskrift
    Stående A4 (vanligast) = Dubbelsidig utskrift, långsida.
    Liggande = Dubbelsidig utskrift, kortsida.
    Skriv ut svart/vitt även om dokumentet innehåller färg = När denna är ikryssad blir utskriften svart/vit. Om färg utskrift önskas bockar du ur denna ruta.

5. När du gjort dina val klickar du på någon av de grå knapparna LNU Black/white eller LNU colour beroende av om du önskar svartvit eller färg utskrift.
    Word import image
  6. Du kan nu skriva ut ditt dokument på någon av de skrivare på universitetet där du först måste logga in.

Mina Utskrifter

Under fliken Mina utskrifter kan du se status och historik på dina utskrifter. Här är det även möjligt att ladda upp dokument för utskrift enligt instruktionerna ovan.