Kategorier /Guider/FAQ / E-möte / Skype för företag (avvecklas 31/5 2021) / Installera och kom igång med Skype för företag - Windows 7 (Personal)

Installera och kom igång med Skype för företag - Windows 7 (Personal)

Skype för företag avvecklas på Lnu den 31 maj 2021.

Denna guide beskriver hur du kommer igång med Skype för företag (Skype for business) på en dator med Windows 7.

Om du har du en ny eller nyligen ominstallerad dator bör du redan ha Skype för företag 2016 installerad på din dator. Likaså om du tidigare har haft programmet Lync, bör Skype för företag kommit som en uppdatering. Kontrollera först om du redan har programmet installerat innan du påbörjar installationen.

Kontrollera om du redan har Skype för företag 2016

Klicka på förstoringsglaset i menyraden och skriv ”Skype” i sökrutan so kommer upp. Visas "Skype för företag 2016" (Skype for Business 2016) i ditt sökresultat behöver du inte installera någonting utan kan direkt välja att starta Skype för företag genom att klicka på det i rutan. Eventuellt har du någon annan version av Skype installerad också, men den är inte relevant just nu. Ikonen för Skype för företag är vit med blå konturer. Den privata versionen av Skype är blå med ett vitt ”S”.

Installera Skype för företag 2016

För att själv installera Skype för företag kan du följa guiden nedan eller så kan du kontakta IT-avdelningen så hjälper vi dig.

OBS! När installationen är klar behöver du starta om din dator, så kontrollera att du har sparat pågående arbete i olika program och stäng ner dem.

1. Sök efter programmet ”Software Center” genom att klicka på Windows Start-knapp och skriv ”software" i sökrutan. OBS! Kan du inte hitta Software Center bör du kontakta IT-avdelningen så fort som möjligt, för då saknas sannolikt också ett antal andra viktiga uppdateringar. Klicka sedan på Software Center.

2. Markera ”Microsoft Office 2016…” i listan som visas.

3. Klicka på knappen Install selected.

4. Installationen tar cirka 60 minuter. Du kan följa skeendet under fliken ”Installation Status”. Får du ett meddelande om att installationen gått fel bör du kontakta IT-avdelningen.

5. När installationen är klar klickar du på Restart, datorn startas om och när du sen loggat in igen kan du börja använda programmet.
    Word import image

Starta och logga in i Skype för företag

1. Klicka på Windows Start-knapp och börja skriva ”skype” i sökrutan och klicka på "Skype för företag 2016" (Skype for Business 2016). Eventuellt har du någon annan version av Skype installerad, men den är inte relevant just nu. Ikonen för Skype för företag är vit med blå konturer och den privata versionen av Skype är blå med ett vitt ”S”.
    Word import image
  2. Om du inte loggas in automatiskt när du startar programmet gör du följande för att logga in

3. Du loggar in med ditt Lnu-konto, använd INTE ditt Skype- eller Microsoftkonto.

4. I fältet ”Inloggningsadress” (Sign-in address) skriver du in ditt personalkontos användarnamn följt av @lnu.se, exempel abcde@lnu.se, klicka sedan på Logga in (Sign In). Notera att det INTE är din e-postadress du ska skriva.

5. Skriv in ditt lösenord, klicka på Logga in (Sign In) igen.

Om du i fortsättningen önskar bli inloggad automatiskt när du loggat in på datorn gör du följande:

1. Klicka på pilen vid kugghjulet i huvudfönstret och välj Verktyg och Alternativ.
    Word import image
  2. Klicka på Personligt i menyn till vänster och markera kryssrutorna ”Starta programmet automatiskt "och "Starta programmet i förgrunden".

3. Klicka på OK för att spara dina inställningar.

Byt visningsspråk

Följande guide visar hur du ändrar visningsspråket i Skype för företag till engelska eller svenska.

1. Avsluta Skype för företag om du har den igång genom att klicka på pilen vid kugghjulet och välj Arkiv och sen Avsluta.
    Word import image
  2. Klicka på Windows Start-knapp och skriv in "2016" i sökrutan och klicka på Office 2016 - språkinställningar.Word import image
  3. Under ”Gränssnittsspråk” och ”Språk för hjälp” markerar du önskat visningsspråk och klickar på Ange som standard.
  4. Klicka på OK för att spara dina inställningar

5. Nästa gång du startar Skype för företag visas den med ditt valda språk.

Profilbilden

I dagsläget kan du INTE ändra din profilbild i Skype för företag. IT-avdelningen kommer på sikt att lägga in de bilder som finns på Lnu.se, så att de också syns i Skype för företag.

Tips

• Du kan automatiskt hitta all Lnu-personal till din kontaktlista genom att skriva in önskat namn i fältet ”Hitta någon” (Find someone). Du kan även skapa egna kontaktlistor för att snabbare hitta kolleger du kommunicerar ofta med.
    Word import image

• Om du vill kontakta en av dina kontakter, för muspekaren över deras bild så visas följande möjligheter. Chat (pratbubblan), röstsamtal (telefonluren), videosamtal (kameran) och e-post (brevet).
    Word import image
    Använd chatfunktionen för korta meddelanden. Koppla upp ett samtal när du har mer att säga. Använd videosamtal för att göra det mer personligt och här kan du även dela din skärm för att kunna jobba tillsammans med program och dokument.

• Microsoft guide om hur du lägger till kontakter från din privata Skype.

Skype för företag Hjälp

Mer information om hur du använder Skype för företag finns även i programmets "Hjälp" som du når genom att klicka på pilen vid kugghjulet i huvudfönstret.

skypeforbusiness_help.png