Kategorier /Guider/FAQ / Fillagring / P: och S: (fillagring på Lnu-servrar) / Anslut till P: och S: via Eduroam eller VPN - Windows (Personal)
Se maskinöversättning på 

Anslut till P: och S: via Eduroam eller VPN - Windows (Personal)

Här kan du läsa om hur du ansluter till P: (personligt fillagringsutrymme) och S: (gemensam fillagringsplats) när din dator är uppkopplad på det trådlösa nätverket Eduroam, via VPN-klienten eller om du har tappat anslutningen. Här finns även instruktioner för hur du vid behov kopplar från anslutningarna.

Anslut till P: och S: via Eduroam

Om man kopplar upp sig trådlöst på Eduroam är det inte alltid man får P:, S: och andra nätverksenheter uppmappade. Följ instruktionen nedan för att manuellt ansluta.

  1. Spara ner filen Anslut P och S.cmd till din dator, t ex på skrivbordet.

  2. När du är ansluten till Eduroam kör du anslut P och S.cmd genom att dubbelklicka på filen du har sparat på din dator och du får tillgång till P: och S:.

Anslut till P: och S: via VPN-klienten

Du kan även ansluta till P: och S: när du sitter utanför universitetet nätverk och har kopplat upp dig med VPN-klienten på en Lnu-dator.

  1. Spara ner filen Anslut P och S.cmd till din dator, t ex på skrivbordet.

  2. När du har kopplat upp dig via VPN-klienten kör du Anslut P och S.cmd genom att dubbelklicka på filen du har sparat på din dator och du får tillgång till P: och S:.

Koppla från P: och S: - om datorn går långsamt utanför Lnu:s nätverk

Om du upplever att datorn är väldigt långsam när du jobbar hemifrån kan det bero på att P: och S: fortfarande är anslutna. Då kan man prova att koppla från dem och se om datorn blir lite snabbare att jobba med.

  1. Spara ner filen koppla_ur.cmd till din dator, t ex på skrivbordet.
     
  2. När du jobbar hemifrån kör du "koppla_ur_cmd" genom att dubbelklicka på filen du har sparat på din dator och P: och S. kopplas från.
     
1957Visningar
5
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?