Kategorier /Guider/FAQ / Nätverk / Trådlöst nätverk / Hämta inställningarna för eduroam - alla enheter

Hämta inställningarna för eduroam - alla enheter

För att ansluta till det trådlösa nätverket eduroam kan du på vissa enheter behöva göra vissa inställningar. För att göra dessa inställningar hämtar du konfigurationspaket enligt instruktionen nedan som gör dessa inställningar på din enhet. Denna konfiguration behöver du bara göra en gång per enhet.

Du loggar in med ditt Lnu kontos användarnamn följt av @lnu.se, t ex aa222bb@lnu.se, och ditt lösenord.

1. Öppna sidan cat.eduroam.org.

2. Klicka på download knappen. Känner automatiskt av vilken enhet du är ansluten med.

3. Kontrollera att Linnaeus University är valt under "Select your institution".

4. Vid installation på en mobiltelefon ändrar man inget vid "Choose an installer to donwload" utan väljer den installer som är föreslagen. Den ska känna av vilken version mobiltelefonen behöver.

5. Klicka på Download knappen och klickar dig igenom installationen.

När inloggning krävs för att konfigurera och ansluta till eduroam anger du ditt Lnu kontos användarnamn följt av @lnu.se, t ex aa222bb@lnu.se, och ditt lösenord.

När inställningarna är gjorda så ska du automatiskt bli ansluten till eduroam.

Eduroam finns på många universitet och allmänna platser i och utanför Sverige. Efter att du har konfigurerat din enhet för eduroam så ansluts du med automatik även på dessa ställen.

Läs mer om eduroam på www.sunet.se/eduroam.