Kategorier /Guider/FAQ / Utskrift, kopiering & skanning / Utskrift, kopiering, skanning (Personal) - FAQ

Utskrift, kopiering, skanning (Personal) - FAQ

Hur loggar jag in på skrivarna?

Beställ och aktivera Lnu-kortet

Inloggning med Lnu-kortet
Håll ditt passerkort framför kortläsaren på skrivaren för att logga in.

Word import image

Inloggning utan Lnu-kort (manuell inloggning)

Klicka på Login och logga in med användarnamn (utan @lnu.se) och lösenord till ditt personalkonto.

Hur skriver jag ut från min LNU-dator eller från en publik dator på universitetet?

1. Välj att skriva ut till skrivaren som heter "LNU på/on Print". Utskriften läggs på kö och du kan gå till vilken publik skrivare på universitetet du vill för att hämta ut din utskrift.

2. Logga in på skrivaren antingen genom att ange användarnamn (inte din e-postadress) och lösenord till ditt Lnu konto eller genom att dra ditt passerkort.

3. Klicka på Print, markera filen/filerna du vill skriva ut och klicka på Print.

Kan jag skriva ut från min privata dator, mobil eller surfplatta?

För att skriva ut från en privat mobil enhet använder du webbtjänsten "Webprint". Gå till sidan https://webprint.lnu.se och logga in med ditt Lnu konto. Observera! Om du befinner dig utanför Lnu´s nätverk behöver du vara ansluten via VPN-klienten för att komma åt webprint.lnu.se.

Guide för hur du skriver ut från privat mobil enhet via Webprint.

Kan jag skriva ut från min mobil/surfplatta?

Ja, med en mobil enhet med iOS (iPhone, iPad) eller med Android (t ex Samsung) går det att skriva ut till skrivarna på Linnéuniversitetet.

På Androidenheter behöver du först ladda ner appen "EveryonePrint". Se guide nedan.

Skriva ut från iPhone eller iPad

Ladda ner appen EveryonePrint till mobil enhet med Android

Skriva ut från mobil enhet med Android (t ex Samsung)

Hur ändrar jag till en annan standardskrivare när jag jobbar hemifrån?

När du sitter hemma/utanför LNU:s nätverk bör du se till att inte ha en nätverksskrivare på Lnu som standardskrivare då det kan leda till att datorn upplevs seg. Följ instruktionen nedan.

1. Ta fram listan över installerade skrivare (t.ex. från kontrollpanelen eller utforskaren)

2. Högerklicka på en skrivare som inte är en nätverksskrivare på Lnu och markera "Välj som standardskrivare".

Kontakta IT-supporten om du behöver hjälp.

Hur kopierar jag?

2. Klicka på Copy.

3. Lägg i originalet, gör önskade inställningar, välj antal kopior och tryck på den gröna knappen.

Hur skannar jag?

Scanna till min e-post

2. Klicka på Scan-to-me.

3. Lägg i originalet, gör önskade inställningar och klicka på Scan.

Scanna till USB-minne

1. Logga in på en multifunktionsskrivare.

2. Tryck på maskinens F4-knapp.

3. Klicka på Lagra fil och välj därefter Lagra till minnesenhet.

4. Sätt i ett USB-minne i sidan av skrivaren.

5. Lägg i originalet, gör önskade inställningar och tryck på den gröna knappen.

Vem kan hjälpa mig om jag har frågor eller problem med att skriva ut?

Kontakta IT-avdelningen om du behöver hjälp.

Ha gärna maskinens serienummer tillgängligt när du kontakta oss, se etikett på maskinen.

Word import image