E-post (Student) - FAQ

Var hittar jag mailen som skickas till min studentmailadress?

Logga in på studentmailen.

Vilken är min studentmailadress?

Mailadressen som du får med ditt studentkonto är "användarnamn@student.lnu.se", till exempel ab222cd@student.lnu.se.

Jag kommer inte åt mina studentmail?

Om du får felmeddelande om serverproblem när du försöker logga in kan du testa att stänga ner din webbläsare, öppna den och försök att logga in igen.

Får du meddelandet "Inloggningen misslyckades" så kan det bero på att du anger ett felaktigt lösenord. Hämta ut ett nytt lösenord och testa sedan att logga in igen. Hämta ut ett nytt lösenord. Du loggar in med ditt konto till Antagning.se eller en engångskod för att hämta ut ett nytt lösenord.

Kan jag skicka studentmailen vidare till en annan mailadress?

Guide för hur du vidarebefordrar studentmailen till en annan mailadress.

Hur loggar jag ut från Gmail/studentmailen?

Det är viktigt att du loggar ut från dina Gmail-konton så att inte någon annan kan komma åt din mail om du t ex sitter vid en publik dator på universitetet.

Se Googles information om hur du loggar ut från dina Gmail-sessioner på olika enheter: https://support.google.com/mail/answer/8154?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv&oco=1

Hur gör jag för att spara e-post till min studentmail och dokument i Google Drive innan jag avslutar mina studier?

Här finns en guide för hur du flyttar e-postmeddelanden och dokument du har sparat i Google Drive till ett annat Google-konto.

Hur synkar jag studentmailen med mobilen?

Googles hjälpsidor för hur du synkar din studentmail till mobilen.

Vilka Google-tjänster får jag tillgång till med mitt studentmailkonto?

Klicka på ”fyrkanten” uppe till höger i menyn när du är inloggad på din studentmail för att se vilka Google-tjänster som är kopplat till ditt studentkonto.

Word import image

Vart vänder jag mig med frågor om Googles tjänster?

Googles tjänster som är kopplade till ditt studentkonto supportas av Google.

Googles hjälpsidor för support på tjänsterna.

1969Visningar