Se maskinöversättning på 

Office 365 (Student) - FAQ

Hur får jag tillgång till Office 365?

Först behöver du aktivera ett Office 365-konto:

  1. Öppna sidan https://products.office.com/sv-SE/student/.
  2. Ange din student e-postadress (användarnamn@student.lnu.se) OBS! Det är viktigt att du lägger till @student.lnu.se efter användarnamnet för att det ska fungera.
  3. Klicka på Kom igång.
  4. Ange dina kontaktuppgifter (OBS! Tänk på att du sätter ett eget lösenord till Office 365-portalen här)
  5. Ett mail skickas till din student-e-postadress från Microsoft med en aktiveringskod
  6. När du har aktiverat ditt Office 365 konto går du till sidan http://portal.office.com/ för att logga in. Du loggar in med samma uppgifter som du angav när du aktiverade ditt konto (Office 365-kontot).

Vad är Office 365?

Microsoft Office 365 en samling tjänster för kommunikation och samarbete som erbjuds kostnadsfritt till studenter på Linnéuniversitetet.

Detta ingår i Office 365 för studenter:

  • Office lokalt (Word, PowerPoint, Excel och OneNote)
  • Office Online (Word, PowerPoint, Excel och OneNote via webbläsaren)
  • OneDrive (dokumentlagring)
  • Teams, Planner, Forms, Yammer, SharePoint med flera

Kan jag installera Office-programmen på mer än en dator?

Du kan installera Microsoft Office-programvara på upp till fem enheter, PC, Mac eller en mobil enhet (mobiler/ surfplattor). När du är inloggad på Office 365 portalen kan du se vilka installationer du gjort.

Vad kostar Office 365?

Office 365  tillhandahålls gratis av Microsoft för alla studenter som har ett aktivt student e-postkonto (@ student.lnu.se) vid Linnéuniversitetet.

Jag kan inte aktivera mitt Office 365 konto?

Om du har ett fungerade studentkonto på Linnéuniversitetet och ändå har problem att aktivera ditt Office 365 konto hänvisar vi dig att kontakta Microsoft support

Om du har problem med ditt studentkonto, läs mer på sidan FAQ - Konto (Student).

Jag kan inte logga in i Office 365 portalen?

Om du har ett fungerade studentkonto på Linnéuniversitetet och ändå har problem att logga in i Office 365 portalen hänvisar vi dig att kontakta Microsoft support. Om du glömt lösenordet till ditt konto för Office 365 kan du beställa ett nytt på Office 365 portalens startsida. 

Om du har problem med ditt studentkonto, läs mer på sidan FAQ - Konto (Student).

Hur mycket lagringsutrymme har jag tillgång till i OneDrive via Office 365?

Du får tillgång till 1 TB lagringsutrymme i "OneDrive" där du kan spara dina filer/dokument för att komma åt dem var du än befinner dig så längre du är ansluten till internet. Som användare är du själv ansvarig för det som du väljer att lagra i OneDrive. Behöver du hjälp gällande OneDrive ber vi dig kontakta Microsoft support.

Läs mer på Microsofts sida hur du kommer igång med OneDrive.

Vad ska jag använda - Office 365, Google Suite for Education eller MyMoodle?

Office 365 och Google Suite for Education innehåller en mängd tjänster och applikationer som tillhandahålls kostnadsfritt till studenter av Microsoft respektive Google, vilket innebär att de styr utvecklingen av tjänsterna; supporten och i viss mån tillgången.

Som student vid Linnéuniversitetet har du din e-post via Google Suite for Education.
I dagsläget har de flesta anställda vid Linnéuniversitetet inte tillgång till varken Google Suite for Education eller Office 365, så du kommer i de flesta fall inte att kunna dela filer med dina lärare i någon av dessa tjänster. MyMoodle är den universitetsgemensamma lärplattformen som används på Linnéuniversitet.

Det är upp till dig vilka av tjänsterna i Office 365 du vill använda, men vi vill tipsa om att du kan skapa och redigera till exempel Word-, Excel- och PowerPoint-filer direkt i webbläsaren med Online-versionen av Microsoft Office.

Hur säkert är Office 365?

För mer information om hantering av data i Microsofts molntjänster: http://office.microsoft.com/sv-se/business/office-365-sakerhetscenter-sakerhet-for-molndata-FX103030390.aspx.

Utöver det bör du tänka på att du själv är ansvarig för det material som du laddar upp på OneDrive och hanterar i applikationerna.

Hur ändrar jag namn på mitt konto?

För att byta namn på ditt konto kontaktar du Microsoft support.

Var vänder jag mig om jag behöver support på Office 365?

Om du behöver support på Office 365 hänvisar vi dig till Microsoft support som du hittar inne i Office 365 portalen, klicka på frågetecknet. Du kan även få hjälp på Microsofts allmänna supportsida.

60592Visningar
268
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?