Kategorier /Guider/FAQ / Applikationer / LnuPlay & Capture / Analyser och statistik på play.lnu.se (Personal)
Se maskinöversättning på 

Analyser och statistik på play.lnu.se (Personal)

Problem:

Hur får man fram statistik på filmer i LnuPlay?

Lösning:

Analysverktyget i LnuPlay gör det möjligt för dig att se hur dina mediefiler har använts. Oavsett om det är mediefiler som publicerats för omvärlden på play.lnu.se eller inuti ditt kursrum på Mymoodle så har du total kontroll över statistiken.

Fortsättningsvis kommer vi att använda ordet ”mediefiler” för att beskriva ett innehåll som kan vara en video, ljudfil eller en stillbild som laddats upp via LnuPlay/CaptureSpace.


Analyser på Play.lnu.se

För att se användningen av dina mediefiler så loggar du in på play.lnu.se med ditt vanliga personalkonto.

Från samma meny väljer du sedan ”Min media”.

Du ser nu ditt mediebibliotek.

Till höger om varje mediefil finns en statistik-ikon. Klicka på den för att öppna statistiken/analysverktyget.

Nu visar sig all statistik för din mediefil på en översiktssida. Den innehåller följande information:

2017-03-31_16-41-04.png

 1. Olika filter för att se statistik från länder, domäner som tittarna kommer från. Du kan också ange en anpassad tidsperid till höger. Här: de senaste 12 månaderna. Det finns också ett alternativ för att jämföra två tidsperioder med varandra.
 2. Allmän mätdata ger dig en sammanställning.
  - Player impressions/visningar – Hur många gånger mediefilen har laddats/någon har gått in på sidan där den finns
  - Plays/Spelningar – Hur många gånger någon faktiskt tryckt på knappen Play och börjat titta på mediefilen
  - Unique Viewers/Unika tittare – Ett försök att identifiera vilka av alla som varit inne som är en och samma person. De som är inloggade är lättare att identifiera.
  - Minutes Viewed/Antal minuter sedda – Total visningstid i minuter.
  - Avg. Completion Rate/Snitt sett hela – Ett genomsnitt av hur många procent av mediefilen som dina tittare såg innan de lämnade.
  - Social highlights/Sociala delningar – Den här siffran är ointressant då vi i dagsläget inte har någon koppling till Facebook, Twitter och så vidare.
 3. En graf över användarna och deras aktivitet över tiden du valt. Där under finns också en länk "View engagment per user" som visar detaljerna i tabellformat.

Video performance over time

Längre ner hittar du följande bild:

Här ser du alltså hur mediefilen använts över tid. Du kan växla mellan flikarna Player Impressions, Plays, Unique Viewers, Minutes Viewed, Avg. Completion Rate och Avg. Drop Off Rate för att se när dessa händelser ägde rum. Det kan vara intressant att se om du till exempel har marknadsfört en video vid en viss tidpunkt och se om det fick ett genomslag.

Drop Off Rate berättar ungefär vid vilken tidpunkt i filmen som besökarna i genomsnitt hoppar av filmen. Använd det för att analysera varför intresset verkar falna vid den tidpunkten.

How player impressions lead to engagement

Den här delen av analysen försöker illustrera hur din mediefil fungerar. I exemplet ovan har sidan öppnats 206 gånger. Av det så var det bara 10% som bestämde sig för att trycka på start och faktiskt se filmen. Den här siffran kan verka dyster, men kan också vara för att automatiska program har öppnat den. Men samtidigt kan det indikera att beskrivningen/titeln på filmen inte lockade till att faktiskt se filmen.

21 gånger har filmen startats men det är bara 8 personer som sett mer än 50% av filmen (procentdelen kan du ändra) vilket indikerar att min film inte var särskilt relevant för dem. Ajdå...

Top Countries - Devices Overview och Top Domains

Slutligen visas information om varifrån i världen dina tittare kommer, vad för typ av enhet de använder ( i detta fallet Dator) och vilka domäner (webbplatser) som användarna tittade från. Är filmen inbäddad på en blogg eller i MyMoodle så står alltså dessa domäner med där.

Du kan exportera statistiken som en CSV-fil (kommaseparerad textfil) för import i kalkyl och statistikverktyg, eller skriva ut i utskriftsformat (spara som PDF också). Knappen Export hittar du längst upp på sidan.

623Visningar
0
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?