Kategorier /Guider/FAQ / Applikationer / LnuPlay & Capture / Analyser och statistik på play.lnu.se (Personal)
Se maskinöversättning på 

Analyser och statistik på play.lnu.se (Personal)

Problem:

Hur får man fram statistik på filmer i LnuPlay?

Lösning:

Analysverktyget i LnuPlay gör det möjligt för dig att se hur dina mediefiler har använts. Oavsett om det är mediefiler som publicerats för omvärlden på play.lnu.se eller inuti ditt kursrum på Mymoodle så har du total kontroll över statistiken.

Fortsättningsvis kommer vi att använda ordet ”mediefiler” för att beskriva ett innehåll som kan vara en video, ljudfil eller en stillbild som laddats upp via LnuPlay/CaptureSpace.

Analyser på Play.lnu.seFör att se användningen av dina mediefiler så loggar du in på play.lnu.se och går till ”Min media”.

Klicka på en mediefil (videofil, ljudklipp eller stillbild) i din lista så den öppnar sig. På sidan för mediefilen, klicka på knappen ”Åtgärder” nere till höger och välj alternativet ”Analyser”:2017-03-31_16-34-33.png


Nu visar sig all statistik för din mediefil på en översiktssida. Den innehåller följande information:

2017-03-31_16-41-04.png

Fliken Instrumentpanel

 1. Vi befinner oss på Instrumentpanelen och kan även kika närmare på fakta baserat på kanaler, kategorier och användare.
 2. Du ser just nu statistik från de senaste 30 dagarna. Du kan ändra det till att vara en annan tidsperiod här.
 3. Allmän mätdata ger dig en sammanställning.
  - Besök – Hur många gånger mediefilen har laddats/någon har gått in på sidan där den finns
  - Spelningar – Hur många gånger någon faktiskt tryckt på knappen Play och börjat titta på mediefilen
  - Visningsbortfall – Procentsats som visar i genomsnitt hur stor del av mediefilen besökare spelar igenom. 49% betyder alltså att besökarna i snitt har tittat sig igenom nästan hälften av mediefilen innan de gått vidare.
  -Genomsnittlig visningstid –I snitt hur länge tittar de på mediefilen/lyssnar på ljud.
  - Kommentarer – Hur många har kommenterat klippet (om kommentarer tillåts)
 4. Topp aktiva användare visar på vilka inloggade användare som har tittat på mediefilen och hur många gånger. Besökare på en publik sida buntas ihop som användaren ”Unknown”.
 5. Här ser du även antal spelningar som har skett inifrån specifika kategorier och kanaler.

Fliken Kanaler

Om du nu klickar på nästa flik, Kanaler, så ser du statistik över hur mediefilen har lyckats inom specifika kanaler (om den är publicerad i en eller flera sådana).

2017-03-31_16-45-18.png

 1. Du kan exportera statistiken som en CSV-fil (kommaseparerad textfil) för import i kalkyl och statistikverktyg, eller skriva ut i utskriftsformat (spara som PDF också)
 2. Här ser du själva statistiken i detalj för varje kanal. Detaljerna är de samma som under fliken Instrumentpanel.

Fliken Kategorier

2017-03-31_16-47-52.png

Samma princip som i Kanaler. Här ser du vilka kategorier din mediefil finns publicerad i (om så är fallet). För varje kategori listas statistiken. Även här kan du exportera ut data som CSV eller skriva ut resultatet.

Fliken Användare

2017-03-31_16-48-58.png

Här ser du mer i detalj hur varje enskild (inloggad) individ har använt din mediefil. Hur många besök, hur många gånger har han/hon startat mediefilen, hur länge har det tittats och så vidare.

Ej inloggade, anonyma användare, som tittat på mediefilen buntas ihop som en enda användare som kallas ”Unknown”. I det här fallet är Unknown den klart mest förekommande besökaren.

Givetvis kan du exportera ut datan även här.

523Visningar
0
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?