Se maskinöversättning på 

Hitta inspelningarna på din dator (Kaltura Capture och CaptureSpace)


Om du använder den nya Capture eller det äldre CaptureSpace för att spela in filmer så sparas de i en mapp på din dator. Det kan vara bra att veta om du t ex behöver använda filmen i ett redigeringsprogram och behöver importera den för att fortsätta arbeta på den.

Var sparas filmerna?

Längre ner på sidan visas instruktioner för det äldre programmet "Kaltura CaptureSpace Desktop Recorder".

Kaltura Capture

OBS: När du spelar in med Kaltura Capture och spelar in både skärm och kamera så skapas i praktiken två filmer. En med webbkameran och en med skärminspelningen. De bör då ligga bredvid varandra (om du sorterar mappinnehållet i datum) med exakt samma tidpunkt för skapande. Om du spelat in en PowerPointpresentation så ligger dessutom stillbilder därifrån i undermappen "Slides".

Windowsdator

Allt du spelar in sparas i en mapp i ditt användarkonto på datorn, men den mappen är dold som standard (AppData). Öppna utforskaren. Gå sedan upp i menyn "Visa" och bocka i "Dolda objekt":

Klicka sedan på Användare under Windows (C:) i vänsterkolumnen. Klicka vidare till följande mapp:

Användare -> Ditt namn ->AppData -> Local -> Kaltura -> Capture -> Recordings. Där ligger dina inspelningar som .mp4-filer.


Macdator

Allt du spelar in sparas i en dold mapp. Sökvägen är:

/Users/DITT_ANVÄNDARNAMN/Library/Preferences/Kaltura/Capture/Recordings

Det röda är förstås ditt egna användarnamn på datorn. 

Gå till Finder, välj menyn "Gå" och håll ner ALT-tangenten på ditt tangentbord. Då bör alternativet "Bibliotek" dyka upp. Välj det.

Leta sedan upp följande mapp: Preferences -> Kaltura -> Capture -> Recordings. Dina filmer slutar på .mp4Kaltura CaptureSpace Desktop Recorder

Starta programmet CaptureSpace (antingen via skrivbordsikonen eller genom att i Mymoodle välja Startsida - My Media och sedan klicka på ikonen Add New och Record with Capturespace).

När programmet är igång går du till fliken Settings.

Här gör du alla inställningar för CaptureSpace. Under rubriken Local File Storage Location ser du var filmerna placeras i dagsläget. DU kan ändra platsen för var filmerna sparas genom att klicka på "Browse" och bläddra fram till en mapp. 

Som standard befinner sig filmerna på följande platser:

Windowsdatorer: 

C:\Users\DITT_ANVÄNDARNAMN\AppData\Local\Kaltura\Kaltura\Media\ae822a0f-276b-4455-b2f8-f36704da9559

Det som står i rött ser annorlunda ut hos dig. Det är ditt användarnamn först och sedan blir sifferkoden en annan på just din dator men så här ser adressen ut i princip. 

Kopiera adressen som finns i CaptureSpace (tips: markera allt och högerklicka, välj Kopiera).

Enklaste sättet att nå mappen där filmerna sparas är att starta Utforskaren i Windows.

1. Klicka sedan på adressradens symbol så att den markeras 

2. Klistra in adressen i fältet och tryck på ENTER

3: Då kommer du till den mappen och ser listan över dina filmer (just här finns inga).

Dina filmer heter något med .mp4 i slutet. Det finns också filer där som heter .jpg men det är stillbilder som används som en "tumnagel". Om du har spelat in en presentation med PowerPoint (inte vanlig skärminspelning utan just presentationsläget) så skapas det en mapp där dina filer ligger. Alla dina slides sparas som .jpg-bilder och din webbkamera sparas som en filmfil (.mp4) 

Mac-datorer

/Users/DITT_ANVÄNDARNAMN/Library/Application Support/Kaltura/Media/

Det röda är förstås ditt egna användarnamn på datorn.

För att komma åt den här mappen så börjar du med att kopiera adressen från CaptureSpace (tips: markera allt och högerklicka, välj Kopiera). 

Gå sedan till Finder och välj menyn "" och alternativet "Gå till mapp"


I rutan som dyker upp klistrar du in sökvägen från CaptureSpace och trycker på ""

Då öppnar sig mappen i Finder:

Dina filmer heter något med .mp4 i slutet. Det finns också filer där som heter .jpg men de är still bilder som används som en "tumnagel". Om du har spelat in en presentation med PowerPoint (inte vanlig skärminspelning utan just presentationsläget) så skapas det en mapp där dina filer ligger. Alla dina slides sparas som .jpg-bilder och din webbkamera sparas som en filmfil (.mp4) 

Om du vill bläddra till mappen själv behöver du kunna se ditt "Bibliotek" som är gömt som standard.

Gå till Finder i Macen och välj menyn samtidigt som du håller ner tangenten  ALT på tangentbordet. Då ser du mappen Bibliotek och väljer den.


Finder öppnar sig med biblioteket som bas och du kan nu bläddra fram till adressen Application Support/Kaltura/Media/

982Visningar
1
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?