Aktiviteten Videouppgift (Personal)

I Mymoodle finns en aktivitet som heter Videouppgift. Studenten skickar då in en video eller en ljuidinspelning och lärare kan sedan titta/lyssna på inlämningen och betygsätta den med kommentarer. Den fungerar i princip likadant som en vanlig uppgift med inlämningstid/deadline och betygsättning via betygsboken. Det som inte finns med är kopplingen till Urkund (av förståeliga skäl).

OBS att Videouppgift bara tillåter inlämning av EN video. Det finns inget sätt att lämna in flera filmer eller spellista. Om det är något du behöver rekommenderas istället att använda vanlig uppgift och be studenterna bädda in flera filmer via Online-inlämning. Mer information om hur detta kan ske finns beskrivet i guiden "Tips om smart användning av video i Mymoodle".

Skapa en ny videouppgift

1. Börja med att aktivera redigering i ditt rum på Mymoodle. Klicka på knappen "Aktivera redigering"

2. Gå till sektionen där du vill lägga till videouppgift och klicka på länken "Lägg till aktivitet eller resurs" nere till höger.

3. Klicka på aktiviteten "Videouppgift" och klicka sedan på knappen Lägg till.

4. Gör inställningar för uppgiften:

1. Fyll i namnet på uppgiften (syns på framsidan)
  2. Gör en beskrivning kring vad som gäller för uppgiften.
  3. Om du vill använda dig av datum för när inlämning kan påbörjas och när det senast måste vara inne ställer du in det här.
  4. Förhindra sena inlämningar satt till JA innebär att det inte går att skicka in efter att sista inlämningsdatumet har passerats.
  5. Tillåta ersättning med ny innebär att studenten kan byta ut sin video fram till sista inlämningsdatumet.
  6. Meddela lärare satt till JA innebär att samtliga lärare i kursrummet får meddelande vid nya studentinlämningar.

1. Betyg kan också användas och då väljer du typen först (Skala är det vanligaste)
  2. Ange sedan vilken skala. På Lnu använder vi skalorna från U till VG. Välj en som passar dig.

Övriga betygsinställningar kan du låta vara som de är (används bara vid andra typer av betyg).

Vanliga inställningar för modul hanterar om uppgiften ska vara synlig eller inte i rummet samt om du vill använda dig av ett gruppläge och gruppindelning.

Slutligen har du möjlighet att skapa villkor för om uppgiften ska vara tillgänglig för en student eller inte. T ex att uppgiften inte syns förrän man klarat av en annan uppgift med ett visst betyg.

Längst ned på sidan sparar du inställningarna och återgår till kurs, eller visar den färdiga uppgiften:

Så här ser uppgiften ut i kursrummet på Mymoodle:

Betygsätta inlämnade videouppgifter

Klicka på videouppgiften för att kunna se vad studenterna har lämnat in:

Här ser du informationen om uppgiften (studenterna ser samma sak). Du som lärare har en knapp som inte studenterna ser, Betygsätt inlämnade uppgifter. Klicka på den:

Nu ser du, precis som i en vanlig uppgift, alla dina studenter listade och deras status på den här uppgiften. Vi ser ovan att två studenter har lämnat in en video men den tredje har fortfarande ingen inlämning gjord.

Klicka på Betyg på uppgift (1) för att betygsätta inlämningen. Underst ser du några filter (2) som du kan använda för att filtrera ut inlämningar att se om du har väldigt många.

1. Information om studenten och dess inlämning. Du ser om inlämningen är gjord i tid eller inte.
  2. Förgranska – Om du inte ser videon/ljudfilen klicka på den lilla pilen till vänster för att fälla ut innehållet. Studentens inlämnade video/ljudklipp kan spelas upp med klick på Play-knappen.
  3. Betyg – Här sätter du betyg enligt den skala du angav i inställningarna för uppgiften.
  4. Återkoppling – Här kan du ge feedback till studenten.

Avsluta med att Spara din feedback!

TIPS: Du kan själv spela in en film där du gör kommentarer och skicka in den som återkoppling genom att bädda in den i textrutan. Läs mer hur du gör detta i guiden "Bädda in film i diskussionsinlägg". Det är samma princip i ett vanligt textfält