Videoquiz med koppling till betygsbok

Du kan använda ett videoquiz med koppling till betygsboken vilket gör att studentens resultat i quizzet blir automatiskt betygsatt. Det kan vara ett effektivt sätt att se om studenterna har förstått innehållet i en inspelad föreläsning (genom att ställa frågor under filmens uppspelning) och resultatet på quizzet avgör om de ska kunna komma vidare i kursen med hjälp av villkor baserat på betyget (se längre ned på sidan).

För att kunna använda dig av betygsboken i ett videoquizz så behöver du först ha skapat själva videoquizzet.

Läs mer på sidan om hur du gör ett videoquiz.

När du väl har ett quiz klart går du in i ditt kursrum och aktiverar redigeringen.

Klicka sedan på länken "Lägg till en aktivetet eller resurs" i den sektion där du vill placera quizzet.

Välj aktiviteten LTI -externt verktyg och klicka på Lägg till.

I inställningarna för externt verktyg gör du följande under Allmänt:

1. Namnge aktiviteten
  2. Välj "LnuPlay Video Quiz" vid Förinställt verktyg.
  3. Klicka på knappen Välj innehåll.

I listan över din media, välj ditt skapade videoquiz genom att klicka på knappen Välj,

Bläddra sedan ner till Betyg på uppgift och klicka på rubriken så den fälls ut:

Betyget kan tyvärr bara vara av typen Poäng. Skala fungerar inte med videoquiz, så låt poäng vara valet!

Ange hur många poäng som alla rätt ska motsvara och spara inställningarna längst ned på sidan.

Studentens vy

Studenten klickar sedan på din aktivitet och filmen med quizzet startar. När spelhuvudet kommer till en fråga så stannar filmen och studenten svarar på frågan:

När filmen är klar skickar studenten in sina svar och quizzet blir automatiskt rättat.

Studenten ser sitt resultat i betygsboken:

Här har studenten fått alla rätt (100%) på videoquizzet.

Lärarens betygsvy

Som lärare ser du en sammanställning över samtliga studenter genom att klicka på Betyg på samma ställe.

Ställ in villkor baserat på betyg

Om du vill använda betygen från videoquizzet till att ge tillgång till nästa moment eller en enstaka resurs i kursen så kan du nu sätta ett villkor för det. Studenten måste till exempel ha alla rätt på ditt quiz (eller en annan procentdel) för att komma åt ett kompendium.

Med redigering aktiverad i rummet så klickar du på Redigera till höger om sektionen/aktiviteten/resursen du vill villkora och välj "Redigera inställningar".

Gå längst ned på inställningssidan och klicka på rubriken Begränsa tillgänglighet så den fälls ut:

Klicka på knappen Lägg till villkor och klicka sedan på Betyg i rutan som dyker upp.

Ange villkoren enligt följande:

1. Betyg - Välj aktiviteten vars betyg ska vara avgörande (här har vi valt "Videoquiz")
  2. Markera måste vara större än eller lika med och ange ett procenttal. Här har vi angett 100% vilket betyder att alla svaren måste vara korrekta för att villkoret ska vara uppnått.

Avsluta med att spara inställningarna längst ned på sidan.

Så här ser det ut för en student som inte har alla rätt på videoquizzen (studenten har 66,7% rätt):

Studenten når alltså inte worddokumentet som heter Campusuppgift förrän resultatet har uppnåtts i Videoquizzet.