Bädda in film/ljud i text

Den här beskrivningen gäller generellt inom Mymoodle (framförallt för lärare).

Överallt där det finns en textruta där du ska fylla i text och du har tillgång till Mymoodles formatpanel så kan du bädda in en film eller ett ljudklipp som du har i din medielista (My media).

I formatpanelen så hittar du alltid ikonen för att Bädda in LnuPlay Video och den ser ut som en färgglad sol:

Klicka på den ikonen där du vill ha in filmen (Tips: om du skriver text, slå ENTER först så du får en ny rad).

Ett fönster öppnar sig med en lista över dina befintliga mediefiler:

Till höger om mediefilen du vill använda klickar du på knappen Välj. Om du vill välja visningsstorlek så klickar du istället på den lilla pilen och väljer en storlek.

När du ser filmen i rutan så klickar du på knappen Embed media.

Nu kommer du tillbaka till textfältet och din film visas initialt som en länk:

RÖR INTE LÄNKEN! Den kommer att omvandlas till en film när du sparar din text. Som du ser i exemplet ovan har vi även bäddat in andra film. Det gör du enkelt genom att slå ENTER på tangentbordet, skapa en ny rad i texten och göra om processen ovan. Detta kan upprepas så många gånger du vill och därigenom kan många filmer visas i samma textstycke.

Så här blir det när texten är sparad:

Tips för användning

Du kan alltså bädda in film överallt där du kan skriva en text. På det sättet kan du bädda in film i följande exempel:

Inledande text i en sektion/ämne

Lägg en film direkt i kursrummet och till exempel hälsa studenterna välkomna genom att bädda in filmen i den inledande välkomsttexten. Du kan också spela in din skärm och visa studenterna hur du byggt upp ditt kursrum. Guida dem genom din design och berätta hur du vill att de ska arbeta under kursen, var de hittar olika typer av material m.m.

Film i diskussionsinlägg

Du kan bädda in filmen i ett inlägg i ett forum. Även studenterna kan göra detta vilket gör att man kan ha videosvar istället för text.

Filma dina kommentarer på en inlämning

I kommentarsfältet på en uppgift kan du bädda in din film där du spelat in din datorskärm samtidigt som du läser och kommenterar studentens inlämning i Word.

Skapa en sida med en lista av filmer

Du kan använda resursen "sida" för att fylla en hel sida med filmer och text.

Filmade instruktioner till en aktivitet

I beskrivningstexten för en aktivitet eller resurs kan du bädda in en film där du går igenom förutsättningarna. Varför inte spela in hur du vill att de ska skriva en inlämning?